GY.I.K.

Beiratkozás

Ez az első alkalom arra, hogy a leendő táncos személyesen is találkozzon tanáraival, és felmerülő kérdéseit feltegye a táncokkal, órákkal kapcsolatban.

A beiratkozás első része egy adatlap kitöltése, mely tartalmazza a nevet, címet, telefonszámot, és e-mail címet, és további kérdéseket, melynek megválaszolásával fontos információkhoz jut egyesületünk. A személyes adatok megadása a pontos azonosítás és a minél gyorsabb információ közlése miatt szükséges. Természetesen ezeket az adatokat titkosan kezeljük. A tanuló beleegyezése nélkül senkinek nem szolgáltatjuk ki.

A következő lépés a bérlet vagy óradíj befizetése. Bérlet vétele esetén a tanuló egy tagsági igazolványt kap, melybe minden hónapban a befizetést igazoló pecsét kerül. Ezt a tagsági kártyát minden alkalommal magával kell hoznia a táncosnak, hiszen ezzel igazolja, hogy részt vehet az órán.

Tagsági bérlet

A bérletet a havi tagsági díj befizetésével lehet megvásárolni, mely havonta 8 alkalmat jelent. Azoknak ajánljuk ezt a lehetőséget, akik rendszeresen szeretnék látogatni az órákat, hiszen így olcsóbb mintha minden órára óradíjat fizetnének. Fontos, hogy mivel a bérlet névre szóló, másra át nem ruházható.

Létszámstop

A táncterem lehetőségeit, és a minőségi tánctanítást figyelembe véve, szükség van a maximális létszám meghatározására minden csoportban. A bérlettel rendelkezők minden esetben részt vehetnek azon az órán, ahova a bérletük szól. Aki óradíj befizetésével kíván részt venni az órákon, figyelnie kell a létszámstopra. Erről bővebben a táncterem melletti recepciónál lehet érdeklődni.

Értesítés az elmaradt táncórákról

Az egyesület tanárai minden órán személyesen értesítik a táncosokat, ha az elkövetkezendő időben valamelyik óra elmaradna. Ezen kívül telefonon (sms formájában), illetve e-mailen is tájékozatjuk a táncosokat.

Az óra bepótlásáról külön értesítést küldünk.

Váltócipő / tánccipő

A táncórákon a váltócipő használata kötelező.

Elsősorban ez egy kényelmes, vékony talpú cipő legyen, melyben könnyű a mozgás a táncos számára. Fontos például, hogy ne húzzon csíkot, ne tapadjon a padlóhoz. Magasabb szinten táncoló párok már úgynevezett tánccipőt viselnek, melynek speciális kiképzése könnyíti a parketten való mozgást. Mindegyik tánccipő talpa nagyon vékony, hogy az ember érezze a talajt tánc közben.

3 fajtája létezik: Standardcipő: A standardcipőt az 5 standard tánchoz viselik: a női cipő zárt és magas sarkú; a férficipő pedig úgy néz ki, mint egy hagyományos lakkcipő. Latincipő: A latincipőt az 5 latin tánc táncolásához, illetve a divattáncok némelyikénél viselik (pl.: salsa, merengue, mambo). A női cipőről ebben az esetben is elmondható, hogy magas a sarka, de általában nyitott, szandál formájú. A férfiak cipője ehhez a táncnemhez máshogy van kialakítva, mint a hagyományos cipők esetében. A sarkát megemelték, hogy a test központja előrébb kerüljön a féltalp fölé. Gyakorlócipő: A tánccipő harmadik változata a versenyzők által használt, úgynevezett gyakorlócipő. Ennek több változata ismert. Kialakításánál elsősorban azt vették figyelembe, hogy a táncos gyakorlás közben kényelmesen érezze magát, de a tánchoz szükséges mozdulatok ugyanúgy kivitelezhetők legyenek, mint a standard és a latincipőben, és ne a fellépésre, illetve versenyre használt cipő kopjon táncolás közben.

Egyéb tánccipők más műfajokban: jazztánccipő, balettcipő, spiccipő, karaktercipő, stepcipő

Ruházat

Fontos, hogy átöltözzünk a táncórára, mert egy végig táncolt, pontosan végrehajtott óra után igencsak meg tudunk izzadni, ami kellemetlen és kényelmetlen is lehet a táncóra végeztével, a hazafelé úton.

Mint a váltócipőnél, elsősorban itt is, a kényelem dominál. Az adott ruhadarab nem szabad, hogy gátolja a mozgást.