Versenytánc

A táncversenyekről legtöbbünknek a csillogás, a szép ruhák, a parketten suhanó elegáns párok, a latin érzékiséggel teli táncosok jutnak eszébe. Mindezek mögött azonban rengeteg munka rejlik.

A párok hetente többször edzésen vesznek részt a kívánt eredmény elérése érdekében. Folyamatosan fejlesztik mozgáskultúrájukat, és ezáltal a tánc szinte életmóddá válik számukra. Tudásukat a latin-amerikai (cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive) és a standard (angolkeringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstep) táncokban mutathatják meg.

A táncosok az alábbi szinteken versenyezhetnek:

Hobbi / amatőr táncverseny, Versenytánc felépítése

A Rubindance Táncsportegyesület magasan képzett, komoly versenyzői múlttal rendelkező oktatója a versenyezni kívánó párosokat céljaiknak megfelelő versenytánc szintre készíti fel, legyen az hobby vagy “S” , Sonder osztály. (Oktatónkról lsd. később)

A felkészítés tematikája és céljai:

  • versenyszituáció megismerése (bevonulás, felkérés)
  • zenében való biztonság kialakítása
  • helyes tánctartás megtanulása
  • alaplépések tánctechnikailag helyes kivitelezése
  • magasabb szintű tánctechnikai ismeretek elsajátítása
  • figurasorok, teljes versenykoreográfiák összeállítása az adott versenytánc szintnek megfelelően

Tánctanár: Krekuska Ferenc
Telefon: 
0620/344-4575   (SMS üzenet, ha nem tudom felvenni!)

Online jelentkezés!

Táncoktató – Krekuska Ferenc

Diplomás táncpedagógus, a Rubindance Táncsportegyesület vezetője.

Gyermekkorában 10 évnyi balettet követően kezdte el társastáncos pályafutását. Kitartó és áldozatos munkája eredményeként eljutott a legmagasabb osztályba (ún. “S” – Sonderbe) Latin-amerikai és Standard táncokból is egyaránt.
Lehetőség szerint beiratkozott a Magyar Táncművészeti Főiskolára, majd a diploma kézhezvétele után tanításba fogott. Napjainkban az egyesület vezetése, a táncosok nevelése, a táncversenyre felkészítés mellett pontozóbírói tisztséget is betölt különböző táncversenyeken.
Az életrajz megtekintése