Tánctanár

Krekuska Ferenc Diplomás táncpedagógus, RubinDance Táncegyesület vezetője.

Magával a tánccal már elég korán – 4 éves koromban – elkezdtem ismerkedni. Kisgyermekként klasszikus balettre jártam. 10 évi balettozás után egy másik műfajjal, a néptánccal kezdtem foglalkozni. Ez az ambícióm csupán 1 évig tartott, mert a Fred Astaire-es filmek láttán a step teljesen lenyűgözött.

A step mellett beiratkoztam társastáncra, az akkori Taurus Ezüstkerék táncklubba. Mivel a két műfaj időben nagy lekötöttséget jelentett, hamar választanom kellett, hogy melyikkel foglalkozzam komolyabban. Ekkor a társastánc mellett döntöttem és utólag elmondhatom, egyáltalán nem bántam meg. A kezdő és haladó tanfolyam elvégzése után már alig vártam, hogy versenytáncos lehessen belőlem. Szerencsésnek mondhatom magam, mert olyan nagyszerű tanároktól tanulhattam meg a táncok alapjait, mint Gruber Márta és Jánosi László (többszörös magyar bajnokok).

Később átkerültem a Tendency táncklubba, ahol Óvári Gizella és Becz Attila segítették munkámat. Versenytáncban kijártam, amit lehetett: a legalacsonyabb osztálytól, a legmagasabbig (ún. “S”- sonder) jutottam standard és latin-amerikai táncokból egyaránt. A megszámlálhatatlan fellépés mellett többek között Tíztánc Magyar Bajnokságon VI. helyezést, Open Nemzetközi Versenyen (50 párból) VII. helyezést és Budapest Bajnokságon I. helyezést értem el.

Már versenytáncos koromban szerettem segíteni a kezdő tánciskolásoknak, így amikor lehetőség adódott rá, beiratkoztam a Táncművészeti Főiskola Táncpedagógus szakára. A diploma kézhezvétele után szalagavató táncok betanításával foglalkoztam és több táncegyesületben, Művészeti Iskolában tanítottam. Szívet melengető érzés számomra, hogy tanítványaim között voltak Budapest bajnokok is.

Manapság időm nagy részét a táncversenyek pontozói tisztségének betöltése mellett a RubinDance Táncegyesület vezetése köti le. Fáradtságot nem kímélve igyekszem tudásom legjavát átadni a táncolni vágyóknak, próbálok a fárasztó napi munka mellett, hangulatos táncórákat tartani és családias légkört kialakítani. Célom az, hogy a tánc mindenkinek örömet jelentsen.

Krekuska Ferenc